Vuur

IMG_0024_cropped_background_hoogIMG_0025 (1)Vuur heeft een magische aantrekkingskracht bij mensen. Vuur is ook het belangrijkste in het buiten leven. Het geeft warmte, licht, gezelschap, een kookplek, droge kleren, lekkere koffie en het tv-kanaal Caveman Channel 1. Uren kan je in het vuur staren als je alleen bent, maar ook met een groep is het een haast vanzelfsprekende plaats om te verzamelen.

P1210739Vuur is er in vele soorten en maten. Klein, groot, breed, sleutelgatvormig en nog veel meer. Ben je alleen en is het warm, dan heb je alleen een klein vuurtje nodig om te koken en om je verblijfplaats het ‘thuis’-gevoel te geven. Is het koud, dan heb je een iets groter vuur nodig om warm te blijven. In alle gevallen geldt: zo klein mogelijk, maar zo groot als nodig.

Bij onze activiteiten staat vuur vaak centraal. Om te koken, om warm bij te blijven of om te staren. Natuurlijk staat bij alle kano activiteiten de kano centraal, maar vuur komt dan toch op een goede tweede plaats! Vandaar dat de naam van bijna alle activiteiten die we hebben het woord vuur bevat.

P1210712Vuur maken kan je zelf. Met een goede voorbereiding maak je in een handomdraai vuur. Zonder aansteker of lucifers, maar met firesteel, vuurslag of vuurboog. Vuur maken met hulp van een vuurboog is dan niet in een handomdraai, deze methode kan best wel even wat tijd kosten. Maar de voldoening als het gelukt is is er dan ook naar!