Vuur & Water

De kano en bushcraft gaan heel goed samen. Eigenlijk is de kano een perfect vervoersmiddel om je te verplaatsen in de natuur. Overal is wel water te vinden, al is het in een gecultiveerd land als Nederland wel beperkt bruikbaar als waterweg te gebruiken. Maar steeds vaker worden beken en stroompjes terug gebracht in een meanderende vorm met oevers die daar bij horen. Langs deze oevers groeien planten die er altijd al gestaan hebben, maar ook al lang verdwenen planten duiken weer op doordat oude zaden door de herstelwerkzaamheden weer aan het oppervlak gekomen zijn en doordat er nu weer een schrale ondergrond is ontstaan.

Overnachten met de kano als deel van je onderkomen.
Overnachten met de kano als deel van je onderkomen.

In deze workshop ga je onder begeleiding met de kano het water op. De beginselen van het kanoën worden je al peddelend geleerd en uiteindelijk heb je een aantal kilometers afgelegd waarin je ook uitleg hebt gekregen van het gebied en je eetbare planten hebt verzameld. Nadat je deze planten op een houtvuur tot een gerecht of drankje hebt verwerkt ga je met een nieuwe smaak en voldaan weer in de kano.

Na een overnachting moet alles natuurlijk weer opgeruimd worden. Na je vertrek mag je niet meer kunnen zien van je verblijf....
Na een overnachting moet alles natuurlijk weer opgeruimd worden. Na je vertrek mag iemand niets meer kunnen zien van je verblijf….

Deze workshop is als dagdeel of hele dag te volgen. Overnachten is aan de Ruiten Aa voor ons op bepaalde plekken toegestaan. Overnachten op privé terreinen of campings is natuurlijk wèl een optie!