Kanotochten

IMG_4981 (1)IMG_3443De kano is eigenlijk hèt middel om je te verplaatsen in de natuur zonder sporen achter te laten. De kano geeft je middel om je geruisloos te voort te bewegen zodat je ongestoord de natuur kunt beleven. Je zit als het ware midden in die natuur zonder dat je opvalt.

IMG_5884 (1)De kano heeft ook bergruimte zodat je meer spullen mee kunt nemen dan met alleen een rugzak. Nadeel is dat je snel te veel mee neemt, maar na verloop van tijd weet je jezelf wel te beheersen om niet alles maar mee te nemen. Een zwaardere kano is ook moeilijker voort te bewegen in het water en kost dus meer kracht van jezelf. Ook de kano overdragen bij een stuw of een over het water gevallen boom kost meer energie; je moet tenslotte alle spullen naar de plek sjouwen waar je weer verder kunt varen.

Naast bergruimte biedt de kano ook een schuilplaats. Op de wal is de kano op zijn kant een beschutte plek die je bescherming geeft tegen bijvoorbeeld de wind of een lawaaierige weg (we zijn tenslotte vaak in Nederland onderweg en hoewel dat onze natuur op veel plekken prachtig is, is deze natuur helaas niet oneindig). En met een basha over de kano gespannen wordt het ook zo een overdekte slaapplaats die je uit de wind en regen kan houden.

IMG_3450Kanoën geeft ook rust. Je kunt heerlijk heel langzaam dobberen in het water, om je heen kijkend naar sporen, dieren en planten. Maar als het koud is kan je ook even prima flink bewegen door snelheid te maken waardoor je het al snel weer warm krijgt.

Voor ons hoor de kano net zo bij onze activiteiten als vuur.

  • €55,- per persoon
  • 2 personen per kano
  • duurt ongeveer 4 uur
  • geen zware, lange kanotocht: beleving staat voorop!
  • koffie en bannock van het vuur
  • droge set kleding verplicht (zeker in koude seizoenen)