Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kano avondtocht Ruiten Aa

9 april 2016 @ 20:00 - 10 april 2016 @ 01:00

€35

De Ruiten Aa is een bijzondere veenbeek die op dit moment hermeanderd wordt. Ruim 20 jaar geleden is het gedeelte bij Weende al hermeanderd. De bever en de ijsvogel zijn de bijzondere soorten die je tegen kan komen tijdens een kanotocht op de Ruiten Aa. De ijsvogel scheert overdag voor en achter je langs, terwijl de bever zich alleen maar in de schemer laat zien. Als de bever zich al laat zien. De sporen zijn echter altijd overduidelijk aanwezig. Diverse glijbanen waar de bever zich van de kant in het water laat glijden, de karakteristieke afgeknaagde takken en stronken en diverse verblijfplaatsen van de bever zijn te zien. Daarnaast zijn de vele pionier-bomen zoals wilg, berk en els ruim aanwezig in dit gebied. De berken vallen op door hun mooie witte bast, de wilg die langs, in en over het water groeit waardoor soms tunnels van takken en groen ontstaan. De els staat statig langs het water als een donkere dichtbegroeide boom met zijn vele elzenproppen die vooral ‘s winters de duidelijk vorm aan een els geven.  Er is veel natuur te zien en te horen in dit relatief kleine stukje Westerwolde.

Met een kleine groep kanoën we in Canadese kano’s door het gebied. In de buurt van het keerpunt (we varen heen én terug) maken we een houtvuurtje en bakken bannock en maken koffie en thee. De thee plukken we tijdens de tocht, de koffie hebben we al bij ons.

Deze tocht is voor jong en oud. De avontuurlijke buitenmens zal zich er helemaal thuis voelen, maar ook nieuwe ontdekkers van de natuur kunnen dankzij de begeleiding zeer goed mee. Kano ervaring is geen vereiste, maar het kan natuurlijk wel helpen. We varen zo snel of langzaam als de groep het toelaat.

Verplicht meenemen: extra droge kleding (aangepast aan het weer) in een plastic tas.

Kunnen zwemmen is een vereiste, afhankelijk van het weer is een zwemvest verplicht (ter beoordeling van de gids). Ook is een hoofdlampje handig, al gebruiken we die alleen als het ècht moet.

Begintijd volgens de agenda, de eindtijd staat niet vast en wordt mede door de groep bepaald.

De tocht duurt minimaal 4 uur en is incl. kano, zwemvest, waterdichte ton voor droge kleren. En halverwege vuur, bannock en drinken (koffie en/of thee).

Na aanmelding (en als de minimale groepsgrootte is bereikt) volgt de exacte locatie.

Gegevens

Begin:
9 april 2016 @ 20:00
Einde:
10 april 2016 @ 01:00
Kosten:
€35