Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Drie daagse kanotocht Ruiten Aa

26 mei 2017 @ 11:00 - 28 mei 2017 @ 20:00

€295

De Ruiten Aa is een bijzondere veenbeek die op dit moment hermeanderd wordt. Ruim 20 jaar geleden is het gedeelte bij Weende al hermeanderd. De bever en de ijsvogel zijn de bijzondere soorten die je tegen kan komen tijdens een kanotocht op de Ruiten Aa. De ijsvogel scheert overdag voor en achter je langs, terwijl de bever zich alleen maar in de schemer laat zien. Als de bever zich al laat zien. De sporen zijn echter altijd overduidelijk aanwezig. Diverse glijbanen waar de bever zich van de kant in het water laat glijden, de karakteristieke afgeknaagde takken en stronken en diverse verblijfplaatsen van de bever zijn te zien. Daarnaast zijn de vele pionier-bomen zoals wilg, berk en els ruim aanwezig in dit gebied. De berken vallen op door hun mooie witte bast, de wilg die langs, in en over het water groeit waardoor soms tunnels van takken en groen ontstaan. De els staat statig langs het water als een donkere dichtbegroeide boom met zijn vele elzenproppen die vooral ‘s winters de duidelijk vorm aan een els geven.  Er is veel natuur te zien en te horen in dit deel van Westerwolde.

Een onderkomen wordt je huis zodra het vuurtje brandt….. Eten, droge kleren en schoon water kan je krijgen door het vuurtje. Het onderkomen houdt je spullen droog en je slaapplek blijft ook droog!

Met een kleine groep kanoën we in Canadese kano’s door het gebied. Alle bagage en het eten gaan mee in de kano. Onderweg gaan we uit de kano en maken we op houtvuur koffie en thee en bakken we bannock. Uiteindelijk komen we aan op de eerste overnachtingsplek. Daar wordt het kamp gemaakt; zeiltjes ophangen, slaapzakken klaarleggen en natuurlijk ook een maaltijd bereiden op houtvuur. In de avond zitten we rond het kampvuur en genieten we van de stilte, de vogels en de koffie of thee.

Deze tocht is voor jong en oud. De avontuurlijke buitenmens zal zich er helemaal thuis voelen, maar ook nieuwe ontdekkers van de natuur of kano kunnen dankzij de begeleiding zeer goed mee. Kano-ervaring is geen vereiste, we varen zo snel of langzaam als de groep het toelaat en de dag-etappes zijn goed te doen voor de beginner. Kinderen jonger dan 16 zullen moeten worden begeleid door minstens 1 volwassene, voor kinderen onder de 10 jaar is het verplicht om met 1 volwassene met kano-ervaring of met 2 volwassenen zonder ervaring te varen.

Overnachten met de kano als deel van je onderkomen.

Verplicht meenemen: extra droge kleding (aangepast aan het weer) in een plastic tas.

Kunnen zwemmen is een vereiste.

Een hoofdlampje handig, al gebruiken we die alleen als het ècht moet (die natuurlijk niet nodig is voor een dagtocht).

De tocht duurt 3 dagen (dus 2 overnachtingen in de natuur) en is inclusief kano en waterdichte ton of tas voor droge kleren.

Aanmelden via info@opjeeigenhoutje.nl

Na aanmelding (en als de minimale groepsgrootte is bereikt) volgt de exacte locatie.

 • minimaal 4 en
 • maximaal 8 deelnemers
 • inclusief kano en waterdichte ton
 • 2 overnachtingen
 • inclusief zeiltje en bivakzak (gore-tex jas voor je slaapzak)
 • inclusief ontbijt, lunch en avondeten
 • inclusief koffie en thee

Zelf meenemen:

 • snacks
 • hoofdlampje
 • slaapzak en matje

Niet meenemen:

 • Alcohol of verdovende middelen…

Gegevens

Begin:
26 mei 2017 @ 11:00
Einde:
28 mei 2017 @ 20:00
Kosten:
€295
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Op Je Eigen Houtje
Telefoon
+31652025727
E-mail
info@opjeeigenhoutje.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ter Walslage
Ter Walslage, 9591XK Nederland + Google Maps